Gumikerekű casus belli

Sztrájkkal fenyeget a Fürst Közlekedési Szakszervezet. A BKV válságos helyzetében segítséget kért két alvállalkozótól, különben nem tudja biztosítani az iskolaidőben szükséges, a nyárhoz képest megnövekedett számú autóbuszt. Az érdekvédők féltik a dolgozókat.

title

 

Száznegyvennel több autóbuszt kell forgalomba küldenie naponta a budapesti közlekedési társaságnak, így kívánják az iskolaidőben érvényes munkanapi menetrendek. Ehhez azonban a BKV-nak nincs meg a megfelelő kapacitása a kritikán aluli műszaki állapotok és az NKH „razziái” során leállított kocsik hiánya miatt. Ezért huszonöt autóbuszt kért a Volánbusztól és a VT Transmantól, hogy a szeptember eleji megpróbáltatásokat ki tudják állni – a BKV közleménye szerint ez igen olcsó, hatékony és főleg racionális döntés volt.

Csakhogy az autóbuszos érdekvédők felemelte szavát a munkahelyek biztonsága érdekében. Attól tartanak ugyanis, hogy egyes munkavállalókat el fognak bocsátani, s romlanak az élet- és munkakörülmények a cégnél. Véleményük szerint elfogadhatatlan lépés, amit a BKV racionalitásnak hív, s úgy érzik, egyszerűen nem lett volna szabad ilyen állapotig leromlani hagyni az autóbuszparkot: ez szándékos károkozásnak minősül. A dolgozók érdekeiket akár sztrájkkal is hajlandók képviselni – írták a Fürst-ösök. A BKV viszontválaszában megígérte: nem küldenek el buszvezetőt, csak egyes dolgozókat más vonalra csoportosítanak át. Egyben leszögezték: tudnak a buszok válságos állapotáról, és megerősítették, hogy szükség van új járművekre.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes