Gulyás: nem bírják tovább az orosz metrók felújítás nélkül

A BKV metrós szakszervezete szerint azonnal meg kell kezdeni a 2-es vonalon szolgáló régi szerelvények fejújítását, mert nagy mértékű plusz futásteljesítményt már nem bírnak ki.

title

 

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI megkeresésére elmondta, azzal, hogy a BKV felmondta az Alstommal a 2-es vonalra szánt Metropolis szerelvények szállítási szerződését, a 40 éves szovjet Ev típusú szerelvényeknek még évekig futniuk kell, ezt azonban már nem bírják ki felújítás nélkül.

A szerelvények döntő többségén nagy felújítást kell végezni, ami három milliárd forintba kerül, plusz munkaerőt igényel és helyhiány miatt nagyon nehezen megoldható. A felújításokat meg kell osztani a BKV Fehér úti és Kőér utcai járműtelepe között – mondta.

Van olyan szerelvény, amely már csak pár ezer kilométert futhat, ezt a futásteljesítményt átlagosan egy hónap alatt teljesítik – hívta fel a figyelmet Gulyás Attila. Elmondása szerint a szerelvényenként másfél hónapig tartó felújítás során ki kell szerelni és fel kell újítani a forgóvázakat, a motorokat, kerekeket, a hajtóművet, a kábeleket és a légrendszereket is. A felújítással a szerelvények még 3-4 évig használhatók lesznek.

További problémát jelent, hogy nincs elegendő szerelvény tartalékban. Gulyás Attila szerint, ha egyesével újítják fel a régi vonatokat, akkor tartani tudják a menetrendet, de egy nem várt meghibásodás miatt már előfordulhat, hogy átmenetileg nem tudják pótolni a kieső szerelvényeket.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója közölte: a cég felmondta az Alstommal a 2-es és 4-es vonalra szánt Metropolis szerelvények szállítására kötött szerződést és a szovjet metrókocsikon azonnal megkezdik a szükséges javítások elvégzését.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes