Goodman fejlesztés Krakkóban

Megkezdődött egy 14 ezer négyzetméteres új raktár építése a Goodman krakkói logisztikai parkjában. Az utóbbi 18 hónapban ez a cég első közép-európai spekulatív fejlesztése, amelynek 27 százalékára máris előbérleti szerződést kötött egy nyomdaipari vállalat, a krakkói székhelyű SCOT. A Krakkó Airport Logisztikai Központ első bérlője 3 500 négyzetméternyi raktár- és 508 négyzetméternyi irodaterületet vesz bérbe. Az építkezés befejezése 2011 második negyedévére várható.

“A SCOT-tal kötött előzetes megállapodás jól jelzi, hogy a piac ismét kezd lendületet venni. A Goodman külső pénzintézeti vagy partneri forrás bevonása nélkül finanszírozza a beruházást" – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi vezetője.

"A SCOT a teljes komplexumnak mintegy 27 százalékát veszi bérbe. A további területek azon vállalkozások számára ideálisak, amelyeknek a magas színvonalú, fenntartható létesítményeken kívül a kiemelkedő közlekedési és infrastrukturális adottságok is fontosak. Az érdeklődés jelentős, eddig 31 000 négyzetmétert meghaladó területre kötöttünk szándéknyilatkozatokat. Biztosak vagyunk abban, hogy a létesítmény színvonala és a Goodman jelentős fejlesztési kapacitása révén az ingatlan a továbbiakban is nagyon kelendő marad" – tette hozzá Błażej Ciesielczak.

A Krakkó Airport Logisztikai Központban idén májusban kezdődtek meg a földmunkák, a teljes bérbe adható terület a tervek szerint 160 000 négyzetméter lesz. A logisztikai központ nyolc raktárépületből, valamint a kapcsolódó irodai, személyzeti és technikai részlegekből áll majd. Teljes befejezése után ez lesz Małopolska tartomány legnagyobb logisztikai központja, ahol mintegy 1 000 fő dolgozik majd. A Goodman fenntarthatóság iránti elkötelezettségének jegyében a terület 25 százalékát parkosítják és 700 fát ültetnek. A vállalat mérlegeli továbbá innovatív légkondicionálási lehetőségek alkalmazását is. A projekt generálkivitelezője a Skalski.

"Modern logisztikai létesítményt kerestünk Krakkó térségében, ahol tevékenységünk összpontosul. Örömünkre szolgál, hogy a Goodmannel erős kapcsolatot sikerült kialakítanunk. Biztos vagyok benne, hogy az igényeinknek tökéletesen megfelelő raktárat alakít ki a partnerünk, nekünk pedig csupán az üzletmenetre kell koncentrálnunk. Úgy vélem, a Goodman és a Krakkó Airport Logisztikai Központ számunkra ideális párosítás" – mondta Paweł Pernal, a SCOT Igazgatótanácsának elnöke. A cég mintegy 50 főt foglalkoztat majd az újonnan bérelt raktárban és irodákban.

A Krakkó Airport Logisztikai Központ mindössze 1 kilométerre fekszik Krakkótól, a térség legjelentősebb kereskedelmi központjától, valamint 4 kilométerre a Krakkó-Balice nemzetközi repülőtértől. A komplexum remek közlekedési kapcsolataiban jelentős szerepet játszik továbbá a közvetlen közelben futó, Krakkót Wrocław-val összekötő A4 gyorsforgalmi út.

A projekt első ütemében a szükséges infrastruktúra, az utak és parkolók, valamint az első két, összesen 34 800 négyzetméteres raktárépület épül meg.

forrás: epulettar.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes