Gigászi ipari park a Dunántúlon

Október végére készül el Pécs déli ipari parkja. A kétszázhatvan hektáros magánberuházás a Dunántúl legnagyobb ipari területe lesz.

Fülöp Krisztina elmondta: a május eleji "kapavágás" óta a tervek szerint haladnak a munkálatokkal, így határidőre átadják a Dunántúl legnagyobb ipari területét. Pécsen jelenleg  nincs olyan ipari telek, ami egy nagyobb cég betelepülését lehetővé tenné, az első, önkormányzati tulajdonú ipari parkot már "kinőtte" a város.

MTI
Az első ingatlant egy áruházlánc építi a területen

Az IPP-Airport Invest Kft. projektcég  reményei szerint a kiváló adottságok és a megépülő irodaházak vonzzák majd a call-center és kontrolling cégeket. Az első ingatlant egy francia  hipermarket-lánc húzza fel, nyitása jövő év közepére várható.
Pentz Mihály, a telek tulajdonosa elmondta: a park megközelítését a terület déli részén épülő M60-as autópálya, valamint a szintén határos, hamarosan négysávossá épülő 58-as főút biztosítja, a pécs-pogányi repülőtér pedig csak egy kilométerre található a területtől. A kivitelezők ígérik, hogy a nagyméretű parkolókon kívül a tömegközlekedést is megoldják: kiépítik a város központjába, valamint a repülőtérre közlekedő buszjáratok megállóit. Az ipari park átadása után a kiépített közművek és utak, a korábban megkötött településfejlesztési szerződés alapján, önkormányzati tulajdonba kerülnek.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes