GEFCO, a világelső General Motors autógyár exkluzív logisztikai partnere Európában és Oroszországban

A GEFCO csoport, mely vezető az autóipari logisztikában és egyben logisztikai referenciaként is szolgál a gyártók számára, június 28-án aláírta a történelem legnagyobb logisztikai szerződését az amerikai autógyártóval, a General Motors-szal.

Az autóipari logisztika vezetőjévé válik a GEFCO

A szerződés 7 évre szól és kizárólagossági időszakot foglal magában. 2013 elején fog életbe lépni.

A szerződés a bejövő és kimenő logisztika kiszervezésére szolgál (a pótalkatrészek végső szétosztását leszámítva) az Opel, a Vauxhall és a Chevrolet márkák számára Európában és Oroszországban.

A GEFCO Lengyelország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Németország és Oroszország összeszerelési helyszíneit fogja kiszolgálni európai szállítóktól vagy a világ bármely pontján található export kikötőkből. A cég így világszerte szállít majd járműveket és globálisan 1.2 millió járművet oszt majd szét évente.

A General Motors hálózata

image

Egy logisztikai tervezés vezérelte partnerség

A GEFCO, mely már hosszú ideje (2005 óta) 3PL partnere a General Motors-nak, mától 4PL résztvevőként lesz jelen az amerikai autógyár életében, a PSA Peugeot Citroën-éhez hasonlóan. Szinergiák felszabadulását várják az forgalomösszevonástól és a beszerzéstől.

A GEFCO szervezet-szerte külön GE csapatot állít majd föl, mely az autógyártónak köszönhető forgalmat igyekszik integrálni. Mindemellett a gyártó telephelyén is jelen lesz, főként Németországban, Spanyolországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban.

A GEFCO ügyvezető igazgatója, Luc Nadal, kijelentette: ”Az elsődleges feladatunk ma, hogy sikeresen integráljuk a General Motors tevékenységét és tartsuk magunkat az ígéreteinkhez a költségeket és a megbízhatóságot illetően.“

Antoine Redier, a General Motors Program vezetője hozzátette: „A GEFCO minden csapatát mozgósítja annak érdekében, hogy egy szabványnak megfelelő 4PL résztvevővé váljon.

4PL partnerség: a teljes logisztikai funkció ellátása

image

Luc Nadal levonta a következtetéseket: A General Motors bizalma a szakértelmünk és a hatékonyságunk tényleges elismerése. Ezen partnerség a csapat logisztikai mérnöki funkciójának kiválóságát támasztja alá.”

Forrás: Cohn & Wolfe

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes