Frissült a szennyezőanyag-kibocsátási és –szállítási nyilvántartás

Újabb adatokkal bővült Magyarország legfontosabb ipari és mezőgazdasági eredetű környezetterheléséről szóló leltára. A Vidékfejlesztési Minisztérium már ötödik alkalommal teszi közzé az ipari üzemek szennyezőanyag-kibocsátási, valamint hulladékelszállítási adatait a magyar PRTR honlapon annak érdekében, hogy ezekhez az információkhoz bárki hozzáférhessen. Közlemény.

Az Európai Unió 2006-ban határozott a szennyezőanyag kibocsátási és –szállítási nyilvántartás (E-PRTR – European Pollutant Release and Transfer Register) létrehozásáról, a tagállamoknak évente egyszer kötelező adatokat közölni.

A jelentés 718 hazai ipari és mezőgazdasági üzem 2011-es szennyezőanyag-kibocsátási, valamint hulladékelszállítási adatait tartalmazza. A nyilvántartás 65 féle ipari tevékenységről és összesen 91 szennyezőanyagról ad átfogó képet.

Az Európai Unió elvárásaival és az Aarhusi Egyezmény előírásaival összhangban Magyarország maradéktalanul teljesíti a környezeti adatok közzétételére vonatkozó kötelezettségeit. Az információk nyilvánosak és bárki számára hozzáférhetők, segítségükkel a közvélemény aktívan részt vehet a környezetvédelemmel kapcsolatos döntési folyamatokban. Ezáltal a társadalom környezettudatossága növekszik, a szennyezés mértéke pedig csökkenhet.

A 2011 –es E-PRTR adatai megtekinthetők az Európai Unió honlapján, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium saját PRTR honlapján.

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes