Folytatódik a sztrájk Ferihegyen – bezárták az 1-es terminált

Délután négy órától folytatódik a karácsonykor felfüggesztett munkabeszüntetés Ferihegyen, emiatt az 1-es terminált bezárták. A Malév arra készül, hogy valamennyi járatát elindítja a délután 4 órától folytatódó sztrájk ellenére is, de a járatok késésével számolni kell – mondta el Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete hétfőn délután négytől folytatja a sztrájkot.
Mint mondták, azért döntöttek így, mert elfogadhatalannak tartják a Budapest Airport kollektív szerződésre tett legutóbbi javaslatát.
Az érdekképviseletek közleménye szerint a munkáltató javaslata értelmében 15 százalékkal csökkennének a bérek a legnehezebb munkaköröket ellátók esetében.
A szakszervezetek emellett azzal sem értenek egyet, hogy jelentősen csökkenne az évente kivehető pihenő- és szabadnapok száma, így a munkarendek tervezhetetlenné válnának.
A két érdekképviselet még tavaly december 10-én hirdetett határozatlan idejű sztrájkot, amelyet december 22-én felfüggesztettek. A felek azóta többször is egyeztettek, eredménytelenül.

A cikk részletei –>


- inforadio.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes