Fokozott közúti ellenőrzés augusztus végéig a cseszneki szerpentínen

Fokozott közlekedési ellenőrzést rendelt el augusztus végéig a veszprémi kapitány a Csesznek melletti közúton. Több motoros ugyanis a szerpentinen gyorsasági futamokat rendez, veszélyeztetve mások életét és saját testi épségüket is.

A rendőrség szerint a cseszneki autóspihenőben gyülekező csoport rendszeres összejöveteleket tart, amelyeken a Kresz-szabályokat áthágva gépjárműveik, valamint saját tudásukat mérik össze. (Fotó: Az említett út, háttérben a cseszneki várral. Forrás: motorozz.hu)

Ráadásul a gyorsulási és ügyesség virtuskodást kamerával felveszik és az interneten közzéteszik.
A motorosokat az sem riasztja vissza, hogy minden évben követel halálos áldozatot a hasonló gyorsulási verseny. Nemcsak a sebességhatárt lépik túl jelentősen, de a motorzúgással a környéken lakókat, pihenőket is zavarják a motorosok.

A rendőrségi akció a megengedett sebesség betartásának ellenőrzésén túl kiterjed a motorkerékpárok műszaki állapotára, valamint a rendszámtáblák szakszerű felszerelésére, láthatóságára és a járművezetők ittasságának ellenőrzésére is.

Az elmúlt hétvégén csaknem 100 motorost ellenőriztek a rendőrök, három esetben a rendszámtábla felhajtása miatt, míg egy esetben engedély nélküli átalakítás miatt éltek feljelentéssel – értesült a naplo-online.hu

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes