Félmilliós havi plusz bért szeretnének a Malév-pilóták

A Malév-pilótákat képviselő HUNALPA a mai napon bejelentette, hogy amennyiben nem kapnak 24,3%-os béremelést, határozatlan idejű sztrájkba kezdenek 2009. december 24-én reggel. A 24,3%-os béremelés az átlagos pilóta béren számolva fél millió forintot jelentene.

A Malév pilótáinak átlagos havi bére 2,2 millió forint, s nem ritka a 3 milliós havi jövedelem sem. A pilóták havi munkaidő keretük a 120 órát sem éri el, míg egy átlagos maléves munkavállaló munkaidő kerete 172 óra!
„Rendkívül felelőtlennek tartom a pilóták sztrájk-bejelentését és irreális követeléseit, amikor a magyar nemzeti légitársaság és az egész magyar gazdaság kritikus időszakot él át, és nagyon komoly nehézségekkel küszködik. Mindeközben a tulajdonosok, a magyar és orosz kormány keményen dolgoznak a Malév tőkehelyzetének rendezésén, a munkahelyek megtartása érdekében. A sztrájkfenyegetés és a sztrájk viszont a légitársaság pénzügyi helyzetének sikeres rendezését áshatja alá. Teljesen elfogadhatatlan, hogy miközben Magyarországon a Malév pilótái a legjobban fizetett munkavállalók, további drasztikus béremelést követeljenek.” – kommentálta a HUNALPA lépését Martin Gauss vezérigazgató.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes