Félmilliárdos forgalomtechnikai fejlesztés a Hajdú Volánnál

Félmilliárd forintból megvalósuló forgalomtechnikai fejlesztés fejeződik be az év közepére a Hajdú Volánnál; az elektronikus jegykiadó automaták, utastájékoztató- és műholdas helymeghatározó rendszerek kiépítésének költségeiből mintegy 400 millió forint az uniós támogatás összege.

Balogh Gyula, a vállalat személyszállítási igazgatója az MTI-nek elmondta: a 2008 őszén indult, hat ütemben végrehajtott fejlesztés a közeljövőben zárul le. A projekt keretében eddig a menetjegy- és bérletértékesítésre szolgáló fedélzeti és elővételi pénztárgépek beszerzése, valamint az utastájékoztató és járműkövető rendszerek kiépítése történt meg. Jelenleg az utastájékoztató rendszer kiépítése folyik, amely mobiltelefonok WAP-os felületén és az interneten is képes megjeleníteni a járművek pontos helyzetét és mutatja a várható érkezési időt, így az utas akár az utcán sétálva is gyorsan és pontosan tájékozódhat.

Mint Balogh Gyula elmondta, az új rendszer  képes lesz megjeleníteni az egyes megállóhelyek és járatok útvonalait, valamint a menetrendi indulási adatait is. Megállóhely, útvonal és cím alapján történő kereséssel a kívánt információk egyszerűen és gyorsan elérhetők. A projekt befejező ütemeként az elektronikus bérletértékesítési rendszert alakítják majd ki. Ezt kísérleti jelleggel már a nyáron bevezetik néhány vonalon, majd a tapasztalatok feldolgozását követően épülhet ki a rendszer a teljes megyei hálózaton – fűzte hozzá Balogh Gyula.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes