Fókuszban: Záhony

A MÁV Cargo Zrt. vezetősége az első félévben több alkalommal találkozott a záhonyi térség gazdasági szereplőivel.

A találkozók alkalmával az aktuális kérdések mellett a jövőbeni tervekről tárgyaltak, ezekről Vernes Andrással, a társaság kereskedelmi igazgatójával beszélgettünk. HRC: 2009-ben eddig hogy alakultak a Cargo forgalmai Záhonyban?
V.A.: Az első adatok szerint társaságunk összforgalmának 10%-a haladt át a térségen. Ez a szám 2008-ban körülbelül 13% volt, amely azt jelenti, hogy Záhony részaránya a forgalmunkból nem csökkent oly mértékben, mint ahogy arra eleinte számítani lehetett.
HRC: Július 5-én lejár a keretszerződésük a Záhony Port Zrt.-vel. Hogyan tovább?
V.A.: 2008-ban közbeszerzési eljárást követően 6+6 hónapra kötöttünk átrakási és tárolási keretszerződést a vállalattal. Mivel a Cargo a privatizációt követően kikerült a közbeszerzési törvény hatálya alól, új alapokra kívánjuk helyezni kapcsolatunkat a hasonló tevékenységet folytató társaságokkal. Ennek következtében júliustól lehetőség nyílik minden érintett cég számára, hogy alvállalkozói szerződés keretében kapcsolódjon be fuvarozási folyamatainkba. Emellett a jelenlegi lehetőségek is megmaradnak.

A cikk részletei –>

- integratorforum.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes