Fiatal Európai kamionsofőrök versenye – Túl a magyar területi elődöntőkön

Sikeresen lezajlottak a Scania Fiatal Európai kamionsofőrök versenye (YETD) területi elődöntői, így a 12 továbbjutott fiatal tehergépkocsi-vezető már lázasan készül a június 5-i országos döntőre. A nagykanizsai és a tiszaújvárosi kirendeltségen megrendezett izgalmas versenyeket családi nyílt nap kísérte, így több százan vettek részt az eseményeken. (A képen a tiszaújvárosi versenyzők láthatók.)

Március végéig több mint félezer fiatal magyar hivatásos tehergépkocsi-vezető nevezett be a svéd tehergépjármű-gyártó YETD versenyre az elméleti teszt kitöltésével, akik közül a legjobbak az elkövetkező hónapokban a területi elődöntőkön már a gyakorlatban is összemérhették tudásukat. A nevezési teszten a 15-15 legjobb eredményt elérő sofőr április 24-én a nagykanizsai, illetve május 8-án a tiszaújvárosi kirendeltségen vívott szoros küzdelmet egymással, pontosabban a másodpercekkel, a centiméterekkel és a deciliterekkel.

Ugyanis a versenyzőknek egyrészt egy kijelölt útvonalon, közúti forgalomban egy terhelt nyerges szerelvény volánja mögött a KRESZ előírásait messzemenően betartva kellett számot adniuk üzemanyag-takarékos, hatékony és biztonságos vezetési tudásukról, amelyet a svéd kamion új fedélzeti járművezető-támogató rendszere (SDS) segítségével értékeltek ki a szervezők. Másrészt a telephelyen felállított manőverpálya feladatait kellett egy nyerges szerelvénnyel a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legkevesebb hibázással teljesíteniük.

„Jó volt látni, hogy a pilóták rendkívül komolyan vették a versenyt. Mindvégig nagy izgalommal figyelték egymás eredményeinek alakulását, miközben azt latolgatták, hogy kinek mekkora az esélye a továbbjutásra. Persze ez nem meglepő, hiszen a június 5-én megrendezendő országos döntő győztese képviselheti majd hazánkat ősszel Svédországban az európai döntőn, ahol az „Európa legjobb fiatal sofőrje" cím mellett egy vadonatúj, százezer euró értékű svéd nyerges vontató a tét!" – nyilatkozta Kőhegyi Erika, a szervező társaság magyarországi cégének marketingese. (A jobboldali alsó képen a nagykanizsai megmérettetésen résztvevők láthatók.)

A látványos manőverezési feladatok végrehajtását Nagykanizsán mintegy 350, Tiszaújvárosban pedig több mint 400 vendég kísérte figyelemmel, ami annak is köszönhető, hogy mindkét helyszínen családi nyílt nap keretein belül rendezték meg a versenyeket. Nagykanizsán különösen fontos szerepet játszott a nyílt nap, hiszen az új márkaszerviz kiemelt figyelmet kaphatott e rangos esemény kapcsán.

A nyílt napokon többek között streetfighter motoros show, aerobic bemutató, óriáscsúszda, tombola, rodeóbika, gyermekprogramok szórakoztatták a vendégeket tűzoltó-, mentő-, illetve rendőrjárművek kiállítása várta a látogatókat, illetve Tabáni István koncertje színesítette a napot

„Külön köszönet illeti a verseny magyarországi támogatóit – akik közül többen megjelenésükkel színesítették a nyílt napok programját -, vagyis a egyebek mellett a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumot (KHEM), mint fővédnököt, az Országos Balesetmegelőzési Bizottságot (OBB) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületét (MKFE), mint védnököket, a Camion Truck&Bus magazint és az Autóközlekedés című szaklapot, mint médiapartnereket, a Vision Zero Közlekedésbiztonsági Egyesületet" – tolmácsolta Kőhegyi Erika.

Az országos döntőbe továbbjutott versenyzők

Nagykanizsáról: Szeness Tibor, Zsók László, Rónaszéki Roland, Hosszú László, Rajnai László és Tumbász Milán
Tiszaújvárosból: Búzás István, Vámos Attila, Orvos-Nagy István, Gulyás György, Széll Gergő és Sipos Áron

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes