Ferihegyen is matricáznak a könnyebb csomagokért

A dolgozók túlterhelésére, a kollektív szerződések hiányára figyelmeztet a Légiközlekedés Egyesült Szakszervezet (LESZ), miután nincs pozitív elmozdulás a repülőtéri kollektív szerződések ügyében. A LESZ szerint a Budapest Airport (BA) fenyegeti dolgozóit, a Malév GH taktikázik. A szakszervezet össz-európai kampány részeseként figyelmeztet a túl nehéz csomagok okozta egészségkárosodás veszélyeire.

"Kérjük, pakoljon kevesebbet"

Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (European Transport Workers’ Federation – ETF) az egész kontinenst érintő kampányt indított, amelyhez csatlakozott a hazai legnagyobb légiközlekedési szakszervezet is, a LESZ.
Az akció részeként november 27-én figyelemfelkeltő matricákkal igyekeznek rávenni az utasokat, szorítsák értelmes korlátok közé poggyászaik súlyát. Ha kevesebbet pakolnak koffereikbe, azzal olcsóbban repülhetnek, mivel a legtöbb légitársaság 23 kilogrammnál nehezebb poggyászra komoly pótdíjat vet ki. A könnyebb csomagok kerozin és széndioxid megtakarítását is lehetővé teszik, védve a környezetet.

A földi kiszolgálásban dolgozók, a check-inért felelős munkavállalók és a szállítómunkások naponta több ezer súlyos tárgyat pakolnak. Körükben igen gyakori a tartós, maradandó mozgásszervi bántalom, ami könnyebb kofferek esetén elkerülhető volna.

További részletek >

- mfor.hu –

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes