Felül kell vizsgálni az önkormányzati cégautó-juttatásokat

veke_logo_greybgA Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elítéli és méltatlannak tartja azt a hangnemet és hozzáállást, ahogyan a Budapesti Közlekedési Központ a cégautókérdést kezeli.

A BKK közleménye bennünket nem nyugtatott meg. Tényszerűen nem igaz, hogy a társcégek a központba járáshoz ezeket az autókat használnák, hiszen mindegyiküknek vannak saját szolgálati autói. A VEKE úgy tudja, bizony döntően munkába járásra használják ezeket a kocsikat. Ami lehetséges, csak nem túl elegáns egy közpénzből működő cégnél. Különösen nem egy olyannál, amely a közösségi közlekedés szervezésével foglalkozik és ráadásként Magyarország közösségi közlekedéssel magasan legjobban ellátott pontján található. A VEKE kíváncsi arra, miért is van szükség ennyi vezető beosztásra, és ennyi cégautóra nem csak a BKK-nál, de a BKV-nál és csatolt részeiknél is, hogyan és mivel indokolható, hogy ezek a cégek közpénzből vezetőik kényelmét finanszírozzák. Úgy gondoljuk, ha a munkába járás során is osztoznának az átlagemberek sorsában, akkor a feladatukat, a közösségi közlekedés szervezését is jobban tudnák végezni.

Teljes mértékben hiteltelen a BKK védekezése, mert miközben százezreket és milliókat fordít cégautókra, aközben az egyszeri dolgozókat, akiknek havi fizetése összemérhető egy főnöki cégautó havi bérleti díjával, épp a Kollektív Szerződés felmondásával fenyegetik. Egy ilyen helyzetben, amikor a dolgozók együttműködését kellene megnyerni az átalakításokhoz, szerénységre, és nem nagyhangú fenyegetőzésre lenne szükség. Hiteltelen ettől kezdve a BKK minden olyan törekvése is, amely a polgárokat az autóhasználat helyett a közösségi közlekedés igénybevételére szeretné ösztönözni.

Egyesületünk egyre elkeseredettebben látja, hogy amit elképzelt a közösségi közlekedés szervezeti átalakításáról, hogyan válik egyre inkább vállalhatatlanná, egyéni érdekek áldozatává. Nem magyarázkodást és kioktatást, hanem bocsánatkérést várunk a BKK részéről, a Főpolgármester úrtól és a Fővárosi Közgyűléstől pedig az önkormányzati cégautó-juttatások felülvizsgálatát.

Ezúton is szeretnénk jelezni a sajtó felé, hogy Vitézy Dávid soha nem töltötte be a VEKE elnöki tisztségét, kérjük, hogy ne terjesszék ezt a valótlan információt. Köszönjük.

Forrás: VEKE

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes