Félmilliárdos fejlesztés Ócsán

A nyúltenyésztéssel foglalkozó Olívia Kft. két épülettel bővíti farmját Ócsán. Az 550 millió forintos beruházás minden tekintetben megfelel a szigorú svájci állattartási előírásoknak. A projekt megvalósulását a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) projekt menedzsment szolgáltatásaival és a finanszírozási lehetőségek felkutatásával segítette.

Az 1991-ben lajosmizsei székhellyel létrejött, 100 %-ban svájci tulajdonú cég középtávon a farm további bővítését tervezi, 2014 végére várhatóan egy 12 épületből álló nyúlnevelő telep jön létre több mint 2,5 milliárd forint értékű beruházással, mely által 60 új munkahely létesül.

Az Olívia Kft. termékeinek túlnyomó részét export útján értékesíti. Európa számos országába szállít a cég, Svájcban piacvezető szerepet tölt be, s jelentős az Oroszországba történő kivitel volumene is. A vállalat az elmúlt 20 év folyamán folyamatosan növekedett, melynek eredményeként Lajosmizsén vágóhíddal, több helyszínen pedig állattartó teleppel, valamint takarmánykeverő üzemmel rendelkezik. Munkavállalóinak létszáma meghaladja a 200 főt. A cég működési területe Magyarországra koncentrálódik, hazai munkaerőt foglalkoztat, illetve a termeléshez, a termékek előállításhoz felhasznált alapanyagok tekintetében szintén igen magas a magyar eredetű termékek aránya.

A svájci normának megfelelő állattartó technológia lényege, hogy az állatok számára nagyobb tér biztosított. A fülkék rágófával, bújócsővel felszereltek, biztosítva ezzel az élménygazdagabb létet a nyulak számára. Az egyéb tartástechnológiai elemek, mint az etetés, itatás, ventilláció mind a kor legmagasabb technológiai színvonalának megfelelő berendezések.

Forrás: HITA

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes