Fellélegeztek a felelősök

Öt-tíz millió forintos bírságot kaphat a MÁV

Öt-tíz millió forintos közbeszerzési bírságot kaphat a MÁV, mert késve és szabálytalanul hosszabbította meg a személy- és tehergépjármű-flotta bérleti szerződését.

Erről írt a szerdai számában a Magyar Nemzet. A lap azt írta egy belső jelentésre hivatkozva, hogy a felelősök ellen nem indult eljárás.
A Magyar Nemzet szerint ugyan már tavaly március végén lejárt a MÁV és a LeasePlan Hungária közötti szerződés 1.161 személygépjármű, valamint 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó tehergépjármű-állomány bérletével és flottarendszerű üzemeltetésével kapcsolatban, a két cég csak az idén január végén állapodott meg a hosszabbításról. A vasúttársaság ez alatt az idő alatt szerződés nélkül használta a flottakezelő szolgáltatását, amelynek éves díja 1,66 milliárd forint.
A lap azt írta, hogy az Index hírportál korábbi cikksorozata következtében a Közbeszerzések Tanácsának elnöke közérdekű bejelentés alapján hivatalból kezdeményezte az ügylet vizsgálatát.
A Magyar Nemzet kérdésére a hatóságnál elmondták, hogy a múlt héten tíz nappal meghosszabbították az eljárás lezárásnak határidejét, így jövő héten kedden várható határozat.
A vasúttársaságnál dolgozó informátorra hivatkozva a lap azt írta: a MÁV jogászai arra számítanak, hogy a mulasztás miatt 5-10 millió forintos pénzbírságot kapnak.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes