Fellegi: a kormány még az idén stratégiai döntést hoz a közösségi közlekedésről

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában azt mondta, hogy a kormány még az idén stratégiai döntést hoz a közösségi közlekedésről.

Mint mondta, a mostani nem hatékony és nehezen átlátható tarifarendszer a vasútnál egyértelműen átalakításra szorul. "Ehhez egészen biztosan hozzá kell nyúlni, a jelenlegi finanszírozási struktúra nem tartható" – hangsúlyozta.

„A kormánynak a gazdaságban is politikai döntéseket kell hoznia: a vállalati hatékonyságot a jogos társadalmi igényekkel kell kombinálnia és így érvényesítenie. A MÁV nem önmagában szempont, hanem a közösségi közlekedés kulcsintézményeként. Amikor a MÁV-ról szólunk, akkor a közösségi közlekedés új koncepciójáról, ezen belül a cég új helyének a megtalálásáról is beszélünk. Az új koncepció kidolgozásában figyelembe vesszük a vasútbarátok, a civilszervezetek, az önkormányzatok véleményét, mert nem vezetne eredményre, ha a minisztériumból üzengetnénk nekik, s a meghallgatásuk nélkül készülne a terv. A dolog másik része: mindegy, ki mit gondol a közösségi közlekedésről, a vonatoknak tisztáknak, pontosaknak kellene lenniük.”

„A mostani nem hatékony és nehezen átlátható tarifarendszer egyértelműen átalakításra szorul. Ehhez egész biztosan hozzá kell nyúlni, a jelenlegi finanszírozási struktúra nem tartható. Az új szisztémának nyilván lesz gazdaságossági számítási alapja, egyben társadalompolitikai végiggondolása – a vidékfejlesztési tervekkel összehangolva.”

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes