Feljelentés a Malév 800 milliója miatt

Feljelentést, illetve hatósági bejelentést tett a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) az országos rendőrfőkapitánynál, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) és a legfőbb ügyésznél a Malévnál eltűnt több mint 800 millió forint ügyében – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A PricewaterhouseCoopers (PwC) tavaly júniusban visszautasította, hogy a véleményezze a Malév Zrt. 2007-es éves beszámolóját, mivel egy közel egymilliárdos ügylettel kapcsolatban a könyvvizsgáló cég szerint sem a szolgáltatás megtörténte, sem a kifizetések jogossága nem bizonyított – olvasható a lapban.

Összesen 812 millió forintot fizetett a Malév a Charter Corporation LLC számára, ám a PwC jelentése megállapította, hogy a könyvvizsgálat során nem kaptak teljesítési igazolásokat, amelyek alátámasztanák a szolgáltatás megtörténtét és a kifizetések jogosságát, ezért a PwC nem tudott meggyőződni arról, hogy ezek az összegek valós költségként merültek fel a Malévnál 2007-ben.

A légitársaságnál nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy milyen szolgáltatásért fizetettek ki több mint 800 millió forintot a Charter Corporation LLC-nek, illetve, hogy miért nem tudják igazolni a szolgáltatás megtörténtét – olvasható a lapban.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes