Felhőről és járműbeszerzésről tanácskozott a BVK

A Microsoft Magyarország látta vendégül az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubját június 29-én. A tagozati ülés fő témája a flottamenedzsment- és gépjárműbeszerzés volt, de a résztvevők megismerkedtek a cloud computinggal is.

image

A klubnapon megjelent beszerzési vezetőket Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója köszöntötte, majd rövid, de annál nagyobb érdeklődést kiváltó előadást hallgathattak meg a résztvevők a cloud computingról.

Beszerzési Vezetők Klubja a Microsoftnál

Kőnig Tibor főmérnök prezentációjából kiderült, hogy jelentős költségmegtakarítások érhetők el informatikai területen, ha saját beruházás helyett a felhőben található külső erőforrásokat használjuk. A felhő-számítástechnika, azaz a cloud computing lényege, hogy a felhasználók olyan programokkal és fájlokkal dolgoznak, amelyek nem az ő számítógépükön vagy szerverükön, hanem távoli kiszolgálókon, egy mega-hoszter – jelen esetben a világ legnagyobb szoftvervállalata, a Microsoft – adatközpontjaiban találhatók.

Pálmai Antal, az E.ON Indirekt Beszerzési Osztályának vezetője a flottamenedzsment- és gépjárműbeszerzéssel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg a tagokkal. A szakember előadásában kitért arra, hogy hogyan érdemes felkészülni a járműbeszerzési tenderekre és milyen rejtett költségtételekre kell számítani. Az

A közel 3000 járműből álló E.ON-flotta beszerzésével kapcsolatos tapasztalatok és a BVK-tagok hozzászólásai azt mutatják, hogy magányos cégek helyett egyre inkább vállalatok egymással összekapcsolódó hálózatai versenyeznek a piacon.

Forrás: mlbkt.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes