Felemás számok a General Electric gyorsjelentésében (2.)

A nettó eredmény szintjén a várakozásokat felülmúló profitról számolt be a General Electric ma közzétett első negyedéves gyorsjelentésében. A társaság egy részvényre jutó nyeresége csökkent az előző év azonos negyedévéhez képest: 0.21 dollárra rúgott a folytatódó tevékenységekből, viszont az elemzői konszenzust felülmúlta (0.16 dollár). A bevételek azonban valamelyest elmaradtak a prognózisoktól.

elentősen csökkent 2010 első negyedévében a General Electric nettó profitja az előző év azonos időszakához viszonyítva: az amerikai ipari konglomerátum nettó eredménye 1.87 milliárd dollárra rúgott, ami 32%-os visszaesést jelent. Viszont a cég egy részvényre jutó nyeresége 0.17 dollárt ért el, a folytatódó tevékenységekből pedig 0.21 dollárt tett ki, ami felülmúlta az elemzői konszenzust (0.16 dollár).
A GE bevételei viszont a vártál nagyobb mértékben, mintegy 5%-kal csökkentek év/év alapon az első három hónapban: 36.6 milliárd dollárt értek el, miközben a piacok 37.1 milliárd dollárra számítottak a Thomson Reuters konszenzusa alapján.

A menedzsment közölte, hogy további költségcsökkentési intézkedéseket tervez, aminek köszönhetően mind a profit, mind az osztalékok növekedhet 2011-ben, illetve az azt követő években. A társaság szerint bátorító jeleket lehet látni a gazdasági környezettel kapcsolatban, a légiforgalom emelkedik mind az utas-, mind a teherszállítás tekintetében, a hirdetési piacon is javulást lehet tapasztalni, valamint a késedelmesen fizető(illetve nemfizető) vevők aránya is csökken.
Az optimista menedzsment kommentár fényében úgy tűnik, hogy a befektetőket nem ábrándította ki, hogy a bevételek valamelyest elmaradtak a prognózisoktól. A GE részvényei ugyanis 1.8%-os pluszba ugrottak a nyitás előtti kereskedésben.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes