Felelőtlen a VDSZSZ a közlekedési miniszter szerint

Indokolatlanok és jogtalanok a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének követelései, jelentette ki kedden Szabó Pál. A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter szerint a VDSZSZ felelőtlen magatartása, az aránytalan sztrájk nagy károkat okoz nemcsak a MÁV-nak, de az országnak is.


Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter szerint felelőtlen magatartást tanúsít a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) a meghirdetett gördülősztrájkkal. A miniszter kedden sajtótájékoztatón kijelentette: a szakszervezet követelései indokolatlanok, nem jogosak. Ezt támasztja alá szerinte az is, hogy más, a vasúti dolgozókat képviselő reprezentatív szakszervezetek sem csatlakoztak a VDSZSZ munkabeszüntetéséhez.

A miniszter elmondta: a sztrájkot munkaügyi kérdésnek tartja, amelyről a MÁV menedzsmentjének kell tárgyalnia a szakszervezettel. Ugyanakkor a közlekedésért felelős kormánytagként nem nézi jó szemmel a VDSZSZ felelőtlen magatartását és azt, hogy a maga aránytalanságában a sztrájk milyen károkat okoz a MÁV-nak, illetve az ország gazdaságának.

 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) MÁV-val foglalkozó jelentéséről Szabó Pál elmondta: ugyan még nem látta a jelentést, ám véleménye szerint téves az ÁSZ megállapítása, hogy a gazdasági tárcának nem volt joga értékesítenie a MÁV Cargót. Ugyanakkor helytállóak az ÁSZ-nak a MÁV ingatlan-nyilvántartására vonatkozó megállapításai. Viszont ez nem pusztán a MÁV hibája, hiszen a nyilvántartásokban a vasúti ingatlanok összekeveredtek a kincstári, illetve az önkormányzati tulajdonú ingatlanokkal, mutatott rá a miniszter.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes .hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes