Felbolyduló főváros, megszűnő patchwork

Budapesten a rendvédelmi dolgozók demonstrációja okoz fennakadást a közösségi közlekedésben. A vízibusz is szerzett már szárazföldi sérülést. Alapító megállapodás a közép-európai légtérblokk ügyében. Az IHO hírösszefoglalója május első péntekén.

title

 

Budapest | Magyarország— A rendvédelmi dolgozók demonstrációja miatt a belvárosi járatok forgalma változik meg. A kettes villamosok 10:00-14:00 és 17:30-üzemzárás időszakokban csak a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. Ugyanezen időszakokban a 70-78-as trolibuszok a Kozma Ferenc utcában fordulnak a Kossuth tér helyett, felszállni a Honvéd utcában lehet. A 15-115 páros 10 órától üzemzárásig variált útvonalon közlekedik, de alapvetőn nem változnak megállók,; 14:20-16:30 között a Boráros tér irányú járatok a Belvárosi útvonalukat elhagyják, helyette a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút vonalon közlekednek, és az ott lévő megállókban végeznek utascserét. A 16-os és a 105-ös buszok a Lánchíd helyett az Erzsébetről elnevezett folyami átkelőn keresztül közlekednek 14:00-16:00 között. A Hild téri és a Roosevelt téri megállók maradnak ki.

Budapest | Magyarország—Május 8-án, vasárnap 8:00-12:00 között a hosszú 80-as helyett a hétköznapira hajazó megoldás lép életbe a Szentmihályi úti aszfaltozás miatt. 80A jelzéssel a Keleti pályaudvar–Csertő utca között trolibuszok, 81-esként pedig autóbuszok Örs vezér tere–Fogarasi út útvonalon. Átszállóhelyként a hamarosan Adóhivatalként jegyzett APEH és a Csertő utca szolgál.

Budaörs | Magyarország—Május 7-én, szombaton 0:00 órától vasárnap 4:00 óráig a Budaörs Fesztivál rendezvény miatt a buszok terelt útvonalon közlekednek.  A 240-es, 940-es és 88-as járatok a Szabadság út helyett a Baross utcán érik el a Károly király utat.

Budapest | Magyarország—A Riverride máltai zászló alatt hajózó kétéltű vízibusza a közúti forgalomban balesetet szenvedett.  A Bajcsy-Zsilinszky úton haladó busz elé személyautó hajtott, a Deák tér közelében. A személyi sérülést nem okozó balesetben a busznak sem esett komolyabb baja.

Ljubljana | Szlovénia— Hét ország írta alá a közös közép-európai légtérblokk kialakításáról szóló megállapodást. Magyarország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Szlovákia és Szlovénia abban állapodott meg, hogy középtávon egységesíti légiirányítását. A nemzeti alapon szerveződő légterek helyett egész Európát kilenc nagyobb légtérszeletre osztják fel. A légi közlekedés versenyképessége és fejlődése ugyanis csak így garantálható. A jogi alapok megteremtése után a gyakorlati együttműködés kialakítása következik.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes