Felavatták a dél-erdélyi autópálya első szakaszát

Egy Dacia Duster volánja mögött Emil Boc román miniszterelnök nyitotta meg a Temesvárt Araddal összekötő autópálya első, 33 kilométeres szakaszát.

A román kormányfő a gépkocsi műszerfalára helyezett pohár vízzel próbálta ellenőrizni, vannak-e komolyabb döccenői az aszfaltburkolatnak, de a szakasz végigautózása után elégedetten szólt a pálya minőségéről.
A 33 kilométeres pályaszakasz mellett az autópályának megfelelő aradi körgyűrű 12,25 kilométeres szakaszát is átadták a forgalomnak. Ezen egyelőre csak egy sávban zajlik mindkét irányban a forgalom, s 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. Az autópályán egyébként 100 kilométer/óra a megengedett sebesség jelenleg. Azért volt szükséges a sebesség korlátozása, mert az út mentén még folytatnak munkálatokat.
A pályaszakaszt a spanyol JV FCC Construccion és az olasz Astaldi SpA conzorciuma építette, a munkát 2009 januárjában kezdték. A román kormány által közölt decemberi adatok szerint az útépítés 264 millió euróba került. Az építkezés költségeit az Európai Unió kohéziós alapjából, az Európai Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből és a román költségvetésből biztosították. A felavatott pályarész a nagylaki határátkelőtől Aradon, Temesváron, Déván és Nagyszebenen átvezető dél-erdélyi autópálya első megnyitott szakasza.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes