Felavatta új logisztikai központját a Rossmann

Ünnepélyes keretek között avatta fel tegnap új logisztikai központját a Rossmann Magyarország Kft. Üllőn. A vezető német drogéria-lánc hazai leányvállalata a teljes cégközpontot az új létesítménybe költöztette.

Az elmúlt év tavaszán került sor a Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemének bokrétaünnepségére. A Rossmann Magyarország Kft. volt az újonnan megkezdett projekt első bérlője, összesen 27 301 négyzetméternyi terület foglalt el. A jelenleg 188 üzletet számláló és folyamatosan bővülő hálózatot működtető drogéria-parfüméria lánc minőségi, ugyanakkor rugalmasan alakítható létesítmény igényével lépett fel. A Goodman által fejlesztett és üzemeltetett központ a cég igényeinek, valamint az anyavállalat, a Dirk Rossmann GmbH standardjeinek egyaránt megfelel. Az új és nagyobb logisztikai központnak köszönhetően korszerűbbé váltak a cég munkafolyamatai, valamint lehetővé válik a jövőbeli sikeres hazai üzletfejlesztés megalapozása.

A további hazai fejlődést nem csupán az újonnan felavatott logisztikai központtól, hanem a menedzsmentben történt személyi változásoktól is várja a cég. Az idei év februárjától Florian Knauer és Ulrich Bensemann töltik be a Rossmann Magyarország ügyvezetői igazgatói posztját. A két igazgató korábban a csehországi Rossmannt irányította, és a folyamatok optimalizálása révén számottevő növekedést értek el.

Az anyavállalatnál és több külföldi leánycégnél vállalt feladatai mellett Ulrich Bensemann a pénzügyi, HR, könyvvizsgálói és informatikai területekért felelős. Florian Knauer a vállalat operatív irányítását végzi.
„Örömömre szolgál, hogy ilyen tapasztalt és lelkes csapat tagjaként dolgozhatok itt Magyarországon. Köszönöm a barátságos fogadtatást és a felbecsülhetetlen szakmai tudást” – mondta Florian Knauer, akinek egyik legfontosabb feladata a Rossmann piaci pozíciójának további javítása lesz. „Az idei évben több, mint 750 millió forintot fordítunk az üzlethálózatra, valamint az új, a korábbiaknál lényegesen nagyobb logisztikai központunkra, ezzel megerősítve vezető szerepünket az elkövetkező évekre.”

„Különböző részlegeink egy központba történő összevonásával tovább javíthatjuk üzleti folyamatainkat. A Rossmann jelenleg Európa egyik legnagyobb drogária-lánca; több mint 1 500 üzlettel rendelkezik szerte a kontinensen. A magyarországi hálózat fejlesztése révén tovább javulhatnak a piaci pozícióink” – tette hozzá Knauer.

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el. Mindössze 5 kilométerre található a ferihegyi repülőtér, a legközelebbi vasúti terminál pedig csupán 800 méterre. Az M0 körgyűrű és a közvetlen közelben lévő M4 autópálya kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít a főváros és az ország távolabbi területei felé. E kiváló elhelyezkedés hazánk és a környező országok között is hatékony disztribúciót tesz lehetővé.
Az Üllő Airport Logisztikai Központ fejlesztését 2009 elején kezdte meg a Goodman. Az ipari parkok és logisztikai központok fejlesztésében érdekelt globális ingatlancsoport több ütemben mintegy 155 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet alakít ki, ebből a Rossmann által 12 évre bérbe vett terület 27 301 négyzetmétert tesz ki.

A Goodman üllői logisztikai parkja nem csak egyetlen neves szépségipari vállalatot tudhat bérlői között. A minőségi kozmetikumokat gyártó svéd Oriflame 17 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületre szóló bérleti megállapodást írt alá idén februárban. A cég hét országot kiszolgáló közép-európai elosztó központját telepíti a projekt második ütemébe.
„Az Üllő Airport Logisztikai Központ a legjelentősebb magyarországi beruházásunk. A Rossmann Magyarországgal kötött hosszú távú szerződésünk is visszaigazolja, hogy az egyedi igényekre szabott logisztikai megoldásokra továbbra is van kereslet. Nagy öröm számunkra, hogy immár a második ütem építése is folyamatban van” – mondta Török Zsombor, a Goodman Magyarországért Szlovákiáért és Csehországért felelős regionális igazgatója.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes