Fejlődik az autóipar Nyíregyházán: új gyártócsarnokot épít az Eissmann Automotive

Csaknem másfél milliárd forintból építi fel új gyártócsarnokát Nyíregyházán az autó belsők gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft. – közölte Böszörményi Attila, a német tulajdonban lévő társaság igazgatója pénteken a szabolcsi megyeszékhelyen.

A 12 ezer négyzetméteres csarnok építése egy éve kezdődött el, s a tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással, amelyhez pályázati úton 283 millió forintos uniós támogatást nyert el a társaság – ismertette az igazgató.

Böszörményi Attila hozzátette: a Nyíregyházán tizennégy év óta jelenlévő Eissmann telephelyén jelenleg 430-an dolgoznak, az uniós pályázattal pedig további 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég. Az igazgató közlése szerint utóbbit vállalást már kilencven százalékban teljesítették, s a tervek szerint ezen felül idén még száz új munkahelyet terveznek létesíteni; ezzel a dolgozói létszám 2012-re meghaladja majd a 600 főt.

Az Eissmann főleg sebességváltó markolatokat és gombokat, ehhez tartozó szoknyákat, valamint kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarókat és műszerfal-borítást gyárt a nagy autógyártók, így  a Mercedes, az Audi, vagy a Bentley számára. Böszörményi Attila elmondta, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a nyíregyházi gyáregység, amely 2010-ben összesen 40 millió eurós forgalmat bonyolított

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes