Európai közlekedésbiztonsági plakát pályázatot hirdettek meg

„Tervezz egy közlekedésbiztonsági plakátot Európáért!” címmel az Európai Bizottság közlekedésbiztonsági plakát tervezésére írt ki pályázatot 25 évesnél fiatalabbak részére. A fődíj 2000 Euró, míg a beadási határidő 2011. október 24.

Az Európai Bizottság egyedülálló kezdeményezés keretében közlekedésbiztonsági plakát tervezésére szólítja fel az érdeklődő fiatalokat, „Tervezz egy közlekedésbiztonsági plakátot Európáért!” címmel. A verseny szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a DG MOVE, az Európai Bizottság Mobilitáspolitikai és Közlekedési Főigazgatósága látja el.

A verseny feladata egy A2 méretű közlekedésbiztonsági plakát tervezése (420×594 mm) mely a kiemelten veszélyeztetett 18-25 éves sofőröket ösztönzi a biztonságos közlekedésre. A szervezők olyan ötletesen kigondolt, egyedi és feltűnő plakátokat várnak, melyek közhelyeket és sokkoló képanyagokat nem tartalmaznak.

 

Valamennyi plakáton szerepelnie kell a kezdeményezés alapgondolatának:

„Safer roads in Europe. Yes, we care!”

A fentieken túl a plakát egyéb szöveget is tartalmazhat, melyet az Európai Unió 23 hivatalos nyelvének egyikén kell megfogalmazni. A plakát elkészítése során a 12 megadott téma közül lehet választani, melyek sorában megtalálható az ittas járművezetés, a kábítószer hatása alatti járművezetés, a gyorshajtás, a szórakozás, a fáradtság, a biztonsági öv használata stb.

A versenyre mindazok az 1985 után született fiatalok pályázhatnak, akik érdeklődnek a grafikai tervezés iránt, s állampolgárai valamely EU tagállamnak.

A pályázatokat legkésőbb 2011. október 24-én 24.00 óráig elektronikusan kell megküldeni a verseny honlapján keresztül. A fájl mérete nem lehet nagyobb, mint 3 MB. A nyertes plakátot az EU 23 hivatalos nyelvére egyaránt lefordítják, majd a közösség mind a 27 tagállamában terjeszteni fogják. A plakátokat a Brüsszelben megszervezésre kerülő közlekedésbiztonsági kommunikációs kampányban, és valószínűleg a tagállamok hasonló kampányaiban is felhasználják.

A verseny fő díja 2000 euró, a két második helyezett 1000-1000 euró díjazásban részesül. A nyertesek meghívást kapnak a Brüsszelben, 2011. november 24-én megtartásra kerülő „Európai Ifjúsági Fórum a Közlekedés Biztonságáért” című rendezvény díjkiosztó ünnepségére.

A versennyel kapcsolatos valamennyi információ magyar nyelven elérhető az alábbi webhelyen: http://www.youngartists4roadsafety.eu/index.php.

A „Tervezz egy közlekedésbiztonsági plakátot Európáért!” című kezdeményezés magyarországi lebonyolításával kapcsolatos feladatokat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) közösen látja el.

A legjobb magyar alkotást az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság különdíjjal jutalmazza (kerékpár).

Kérik ezért a pályázatokat másolatban az info@kreszvaltozas.hu, vagy a plakatverseny@kreszvaltozas.hu e-mail címre is megküldeni.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes