Etikai dilemmák a HR-esek mindennapjaiban

Ha végiggondoljuk milyen helyzeteket/problémákat oldunk meg nap, mint nap, szembesülni kényszerülünk azzal, hogy ezen szituációk többségében a megfelelő döntés meghozatalához szakmai tudásunk mellett bizony szükség van etikai érzékünkre is. A HR HáttéR – Előtérben a humán erő című lap szeptemberi számából szemezgettünk.

Amikor etikai kérdések kerülnek szóba, az emberek hajlamosak valami nagyon elvont, ritkán előforduló, valamiképpen az örök igazsággal, felsőbb törvényekkel összefüggő dologra gondolni, amellyel nem valószínű, hogy valaha is módjuk lesz kapcsolatba kerülni. Pedig ha végiggondoljuk, hogy HR-esként milyen esetekben szükséges etikailag nehéz döntések meghozatalában részt vennünk, mindjárt látjuk, mennyire nem mindegy, milyen mértékben vagyunk képesek hatékonyan kezelni ezeket a helyzeteket. Gyakorlatilag nincs a HR-nek olyan területe, ahol ne fordulnának elő rendszeresen etikai szempontból megkülönböztetett figyelmet igénylő történések. Ugyanakkor ez a terület igen komplex, és nagyon nehéz a felmerülő kérdésekre végleges válaszokat adni. Ami valós segítség lehet, az annak számbavétele, mi mindent érdemes végiggondolni egy etikai dilemma felmerülése esetén.

További részletek –>

- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes