Erősíti pozícióját Záhonyban a MÁV Cargo

Kovács Imre mindig Záhony érdekét képviselte – így összegezhető a térség meghatározó vállalkozóinak véleménye. A MÁV Cargo menedzsmentje egyik legfontosabb feladatának tekinti záhonyi pozíciójának további erősítését, és dr. Átal László vezérigazgató Kovács Imre vezérigazgató-helyettes társaságában erről tájékoztatta legfontosabb partnereiket Kisvárdán, a már hagyományos őszi fórumukon. Szabó Ferenc és Sólyom László a záhonyi vállalkozók nevében úgy nyilatkozott, hogy az együttműködés alapja csak a versenyhelyzet javítása lehet. Kovács Imre bejelentette: a MÁV Cargo 2009-ben 20 százalékos árszínvonal-emeléssel számol, a záhonyi vállalkozóknak azonban speciális kedvezményt biztosítanak.

2007 sikere megismételhetetlen – fogalmazott tájékoztatójában dr. Átal László vezérigazgató, a pénzügyek gazdája. Az ismert kedvezőtlen tendenciák ellenére jelentős sikerként könyvelhető el, hogy ebben az évben is megőrizte piacvezető szerepét a MÁV Cargo. Teljesítményük elmarad a bázistól, vasúti üzemi működésük veszteséges, várható mérlegük azonban jónak mondható. A MÁV Cargo menedzsmentje rendkívül fontos feladatának tekinti a záhonyi pozíció és forgalom erősítését. A MÁV Cargo forgalmának jelenleg csaknem 14 százalékát teszi ki a Záhonyon áthaladó forgalom, amely majdnem 6 millió tonnát jelent évente. A MÁV Cargo Csoport együttes törekvése ennek növelése.
– Üzletpolitikánk tisztességes és változatlan – hangsúlyozta Kovács Imre, majd hozzáfűzte: a MÁV Cargo és a térség vállalkozóinak érdeke azonos. Elsődleges a stabilitás, illetve a versenyhelyzet javítása. A MÁV Cargo vezetése azonban nem hagyhatja figyelmen kívül a költségek alakulását, és ezt a záhonyi vállalkozóknak is tudomásul kell venniük. Bejelentette, hogy 2009-ben 20 százalékos árszínvonal-emelkedéssel számolnak, de az ún. törtvonali fuvardíjat egységesítették, és ez jelentős kedvezményt biztosít záhonyi partnereiknek. Vagonhiány nincs – hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, és ígéretet tett arra, hogy igyekeznek az üzemeltetési problémák megoldásában közreműködni.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes