Erősen felnagyított részleges BKV-felfüggesztés

A fővárosi önkormányzat keddi közleményével ellentétben nem az egész BKV, csupán a HÉV, a libegő és az elővárosi vasút működési engedélyét függesztette fel az NKH. A részletekről mindenki hallgat – írja a Népszabadság.

Állítólag a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot is meglepte a fővárosi önkormányzat keddi közleménye, miszerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a BKV bizonytalan pénzügyi helyzetére hivatkozva visszavonta a cég működési engedélyét. Meg nem erősített információk szerint szerdán beszélgetésre invitálták a NKH és a fővárosi önkormányzat illetékeseit. A tárca még a találkozó megtörténtéről sem kívánt tájékoztatást adni, nemhogy az ott esetlegesen elhangzottakról.

A BKV-nál sem kommentálták az NKH döntését. Sőt azt sem árulták el, hogy a határozat nem a cég egészére, csupán a HÉV-re, a libegőre és az elővárosi vasútra vonatkozik. De az NKH sem igyekezett oszlatni a homályt, a működési engedélyek visszavonásáról szóló határozatait csak szerdán tette közzé. Ebből derült ki, hogy a működési engedély kiadásának feltétele, hogy a kérelmező megfeleljen az üzleti jó hírnévvel, pénzügyi teljesítőképességgel, szakmai alkalmassággal, illetve felelősségi körébe tartozó baleseti károk megtérítésére való alkalmassággal kapcsolatos követelményeknek. A hatóság által felkért igazságügyi szakértő pedig úgy találta: a BKV nem felel meg kritériumoknak.

forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes