Erős tranzitforgalom várható az M5-ös autópályán Húsvét ünnepén

A hét végi Húsvét ünnepe alatt a röszkei határátkelőhely irányába az európai iskolai szünetek miatt megnövekvő tranzitforgalom torlódásokat okozhat az M5-ös autópályán és a határátkelő környékén – tájékoztatta a sztráda működtetésért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt.

A tájékoztatás szerint a cég és az illetékes hatóságok felkészültek a forgalom kezelésére. Az autópálya üzemeltetője, az A-WAY ITE Autópálya Zrt. rendszeresen végzi üzemeltetési és ellenőrzési feladatait. Az érintett szervezetek folyamatosan figyelik a röszkei határátkelőhely forgalmát és szükség esetén haladéktalanul beavatkoznak. Az autópálya forgalmát befolyásoló tényezőkről a változtatható jelzésképű táblák tájékoztatják az utazókat.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, április 4-étől, szerdától várható a kilépő forgalom erősödése a röszkei határátkelőhelyen. Az ünnepekről visszatérők első hulláma húsvét hétfőn érkezik a magyar határhoz, a második turnus pedig egy héttel később, az ortodox húsvétot követően.
Az alezredes azt tanácsolta az ebben az időszakban útnak indulóknak, hogy a rendőrség honlapján (www.police.hu/hatarinfo) tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és szükség esetén válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt, ez utóbbit a magyar és a szerb állampolgárok használhatják 8 és 16 óra között.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes