Elszálló árak Ferihegyen

A Budapest Airport Zrt. kedden szakmai egyeztetést tart arról, hogy novembertől átlagosan két százalékkal emeli a repülőtér-használati díjakat – írta a Népszabadság.

A lap a birtokába került, az egyeztetésre szóló meghívó alapján azt írta: a tervek szerint majdnem minden költségelem ára nőne. A leszállási díjak két százalékkal, az utasilletékek 1,8 százalékkal emelkednének, míg a repülőgépek parkolási költségének fix díjai nem, de az időalapon számított addicionális tételei nőnének. A biztonsági díj 60 eurócenttel emelkedne, de változatlan maradna a check-in díj és a zajvédelmi illeték.

Az áremelést a társaság az euró gyengülésével és a forgalom visszaesésével indokolja, ám bármi is legyen az indok, az illetékek és a díjak emelését a légitársaságok várhatóan az utasokra hárítják majd, azaz a jegyek árai minden bizonnyal nőni fognak a lap szerint.

Az emelésre a jogszabályok lehetőséget adnak, csökkenő forgalom esetén az emiatt elszenvedett bevételkiesés felét pótolhatja a cég áremeléssel. Ugyanakkor a légitársaságok minden bizonnyal felemelik szavukat a díjnövelés ellen, s ha az emelés miatt valamelyikük elhalasztja kapacitásainak bővítését, netán kivonul Magyarországról, az további bevételkiesést jelenthet a Budapest Airportnak – írta a Népszabadság.

 

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes