Előkészületben az M4-es Hajdú-Bihari szakasza

Előkészítés alatt áll az M4-es gyorsforgalmi út Berettyóújfalu és román határ közti szakasza; a két transzeurópai közlekedési folyosó részét képező út előkészületei várhatóan 2015-ben zárulnak le – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A tervezett útszakasz hossza 32 kilométer, Berettyóújfalut követően Szentpéterszeget, Gáborjánt, Hencidát, Váncsodot, Bojtot és Nagykerekit érintve éri el a határt. Az előkészületi munkákra 9,4 milliárd forintot költhetnek, ennek 85 százaléka uniós forrás.

A jogerős környezetvédelmi engedély rendelkezésre áll, az örökségvédelmi és a környezeti hatástanulmány elkészült, a megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyezési tervdokumentáció elkészítése, valamint a területszerzés folyamatban van. A kiviteli tervek elkészítése, a közműengedélyek beszerzése és a régészeti feltárás előkészítés alatt vannak.

A nyomvonal még nem végleges, ugyanis sem a az M4-es út Budapest és Berettyóújfalu, sem az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közti szakaszának nincs még meg a végleges nyomvonala.

Az M4-es adott szakasza két transzeurópai közlekedési folyosónak is része lesz: a Balti-tengert a Fekete-tengerrel – ezen belül Kassát, Debrecent és Nagyváradot – összekötő gyorsforgalmi úthálózat elemeként kapcsolódik majd az erdélyi autópályához is az M35-ön keresztül. A szakasz másrészt része lesz annak a folyosónak is, amely Budapestet elkerülve az ország nyugati és keleti részét köti össze.

A leendő M4-es kétszer két forgalmi sávú út lesz, az adott szakaszon négy vagy öt csomópontot terveznek, valamint Berettyóújfalu térségében egy autópálya-üzemmérnökséget, a határon pedig egy komplex pihenőhelyet alakítanának ki. Autópálya-rendőrség létrehozásának lehetőségét is vizsgálják, továbbá a rendőrséggel való egyeztetés után ideiglenes határátlépési ellenőrzési pontot is kialakíthatnak annak ellenére, hogy az úton nem lesz határátkelő.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes