Elült a hamupánik, Ferihegyen is helyreáll a rend

Napokon belül teljesen helyreállhat a magyar légtér forgalma, mivel az előrejelzések szerint a levegő vulkáni hamu koncentrációja továbbra sem éri el hazánkban a magas kockázatú minősítést.

Korlátozások már tegnap sem voltak a magyar légtérben – akkor a magyar légiforgalmi irányítók 260, Ferihegyre érkező és onnan induló gépet, valamint 1035, a magyar légtéren átrepülő gépet irányítottak. Az elmúlt évek statisztikái alapján ez egy átlagos áprilisi légi forgalom 90 százaléka, derül ki a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat mfor.hu-hoz eljuttatott közleményéből.

Mint ismert, az Európai Unió államainak közlekedési hatóságai által kidolgozott repülésbiztonsági értékelési rendszer magas kockázatú, alacsony kockázatú és kockázatmentes területekre osztja az európai légteret a levegő vulkáni hamu koncentrációja alapján – a közlekedési hatóságok erről hat óránként kapnak friss tájékoztatást. A magas kockázatú légterekbe való berepülés tilos, míg az alacsony kockázati besorolású légterekben a pilóták és a légitársaságok saját felelősségükre közlekedhetnek.

A HungaroControl továbbra is folyamatosan egyeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársaival a magyar légtér aktuális vulkáni hamu koncentrációjáról valamint a várható szélmozgásról, és azonnal beszámol majd az esetleges intézkedésekről.

Menedzsment Fórum

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes