Elkészült a Sopron-Szentgotthárd vasút-korszerűsítés első fázisa

Elkészült a Sopron-Szentgotthárd közötti vasút korszerűsítésének első fázisa, Szombathely és Szentgotthárd között keddtől ismét vonatok közlekednek a pótló buszok helyett – közölte a Győr-Sopron Eberfurti Vasút Zrt. (GYSEV) hétfőn az MTI-vel.

A magyar-osztrák vasúttársaság szeptemberben kezdett bele a mintegy 50 milliárd forint vasútfejlesztés kivitelezésébe, az első fázisban több mint 2 hónapos vágányzár alatt új pályát építettek mintegy 24 kilométeren Szombathely és Körmend között, valamint elindult az állomások átépítése.

Az Európai Unió 2009 nyarán hagyta jóvá a magyar-osztrák vasúttársaság fejlesztési programját. A projekt az első olyan vasúti közlekedésfejlesztési nagyprojekt, amelyhez az Európai Unió a 2007-2013 közötti időszakban támogatást nyújt.

A fejlesztés során összesen 110 kilométernyi hosszúságú vasútpályát újít fel a GYSEV 2011-ig, aminek eredményeként a teljes vonalon a jelenlegi óránkénti 60-80 kilométerről 120 kilométerórára emelkedik a sebesség.

Emellett villamosítják a Szombathely–Szentgotthárd közötti vonalszakaszt, valamint az óránkénti 120 kilométeres közlekedést lehetővé tevő, korszerű biztosítóberendezéssel látják el a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalat. A fejlesztés keretében 2010-re két városban – Sopronban és Szombathelyen – különszintű közúti-vasúti kereszteződést építenek, illetve négy új villamos motorvonatot is vásárol a GYSEV – közölte a vasúttársaság.

- gysev -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes