Elkészült a fényeslitkei ipari parkhoz vezető vágányhálózat

Elkészült a fényeslitke-komorói intermodális ipari-logisztikai területig tartó normál-és széles nyomtávú vasúti infrastruktúra; a beruházás műszaki átadását szerdán tartották Komoró határában.

A felső-szabolcsi község vasútállomásától a 160 hektáros park határáig tartó 650 méter széles és 1300 méter normál vágányhálózat kiépítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte el 887 millió forintos beruházási költséggel.

Homlok Zsolt, társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek az átadást követően elmondta: a részben normál, részben pedig széles nyomtávú vágányok kiépítése mellett négy normál kitérőt is kialakítottak. Megvalósult a vágányok melletti a térvilágítás, a felsővezetékek és a biztosítóberendezések kiépítése is.

A Záhony térségi komplex gazdaságfejlesztési program egyik elemeként megvalósuló beruházás során a fényeslitkei rendező pályaudvar normál nyomtávú mozdonykerülő vágányait teljesen felújították, és kiágazást építettek az iparterület határainál. A vágányok tengelyterhelése normálon nyomtávon 225 kN-ra, míg a szélesen 250kN-ra nőtt 40 kilométer per órás tervezési sebesség mellett.

A 32,5 milliárdos, 50 ezer lakost és 16 települést érintő gazdaságfejlesztési program részeként, 3,5 milliárd forintos hazai és uniós forrásból épülő fényeslitkei intermodális parkban jelenleg az alapinfrastruktúra kiépítése van folyamatban. Az első létesítmény, a 107 milliós költségből kibővített korszerű szennyvíztelep már elkészült, s a múlt héten adták át a munkaterületet a park és a 4-es főút kapcsolatát megteremtő útszakasz építőjének, a spanyol Sadesa-nak.

Ilenczfalvi-Szász Gábor, a projektmenedzseri feladatokat ellátó, száz százalékban állami tulajdonban lévő Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a többi fejlesztés is ütemesen halad az ipari parkban, így tartható lesz a beruházás 2010 őszére tervezett átadásának időpontja.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes