Elkészült az alapítványi iskola logisztikai központja

SONY DSC

Szeptember 16-án ünnepélyes keretek közt átadták az 50 millió forintból megvalósuló Gróf Batthyány Lajos Alapítványi Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola logisztikai képző központját.

A beruházásnak köszönhetően a gyakorlatorientált képzésen résztvevő hatvani diákok korszerű körülmények között, modern oktatóeszközök segítségével sajátíthatják el a mun-kavállaláshoz szükséges logisztikai ismereteket.

Elkészült az alapítványi iskola logisztikai központja
A Gróf Batthyány Lajos Alapítványi Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola logisztikai képző központjának 2011. szeptember 16-i ünnepélyes átadásán részt vett Szinyei András alpolgármes-ter és Slánicz Béla, a fejlesztést 30 millió forinttal támogató Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgató-helyettese is. A beruházás célja az oktatásban résztvevő logisztikai ügyintézők gyakorlati képzésének megteremtése.

A több ütemben megvalósuló építkezés első lépéseként elkészült a könnyűszerkezetes épület, ki-épült a teljes villamoshálózat és a riasztórendszer, valamint térkő burkolatot kapott az udvar is. Az oktatóeszközök egy részét a következő fázisban szerzi be az intézmény, az iskolában tanuló gye-rekek azonban már használatba is vették a központot: az anyagmozgató gépek, így például a tar-gonca kezelését gyakorolják az épületben.

„A központ rendkívül nagy segítséget nyújt a gyakorlatorientált képzés magvalósulásában, hiszen hallgatóink itt szakmai felügyelet mellett gyakorolhatják is például a targoncavezetést, és felkészül-ten léphetnek ki a munkaerőpiacra. Az itt tanuló diákok 60 százaléka a szakmában helyezkedik el logisztikai ügyintézőként, vagy középvezetőként. A képzés keretében a hallgatók az alapképzett-ségre épülő nemzetközi szállítmányozási ügyintéző, kereskedelmi ügyintéző és marketing – és reklámügyintéző végzettséget is szerezhetnek” – mondta el Deme Edina, az intézmény igazgató-ja.

„A helyi közösségek egyik legfontosabb alappillére és fejlődésének záloga az olyan oktatási intéz-mények megléte, ahol a fiatalok gyakorlatorientált képzést és piacképes tudást szerezhetnek. Ezért is esett döntésünk a hatvani iskolára, mert támogatása révén hozzájárulunk a helyi fiatalok szakismereteinek bővítéséhez, személyes fejlődéséhez, közvetetten pedig Hatvan város gyarapo-dásához is” – hangsúlyozta Slánicz Béla, a fejlesztést támogató Provident Pénzügyi Zrt. vezér-igazgató-helyettese.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes