Elkerülhetetlenek a megszorítások Budapesten

Rendkívül aggasztónak találja Budapest pénzügyi helyzetét Tarlós István, aki szerint a rendbetételhez állami segítségre lesz szükség. A főpolgármester kilátásba helyezte a BKV apparátusi létszámának csökkentését is – adja hírül a Magyar Hírlap.

Atkári János, Tarlós István jelenlegi főtanácsadója a Magyar Hírlapnak elmondta, szerinte Budapest eladósodottsága, forráshiánya, eszközeinek leromlottsága olyan mértékű, hogy nem halasztható tovább a költségek drasztikus lefaragása.

Atkári a Demszky-kurzus fejlesztési politikáját irreálisnak tartja, azt pedig képtelenségnek, hogy az állam a költségvetés valamennyi lyukát betömje.
A BKV óriási eladósodottsága miatt finanszírozhatatlanná vált a főváros működése, ezért az állam segítségére van szükség – jelentette be Tarlós István.

Tarlós István a pénzügyi helyzetet rendkívül aggasztónak nevezte, amelyen egyes feladatok, illetve önkormányzati cégek állami kézbe adásával változtatna.
Konkrétumként a BKV, a Volán és a MÁV közös üzemeltetését említette, de még erről sem született kormányzati döntés. A miniszterelnökkel a jövő héten tárgyal a lehetséges intézkedésekről.

Tarlós kilátásba helyezte, hogy a közlekedési társaságnál jelentősen csökkenteni fogják az apparátus létszámát.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes