Elismerte bűnösségét a Daimler

A Daimler 185 millió dollárt fizet egy megegyezés részeként a megvesztegetési ügy kapcsán, amelynek során a cég külföldi kormánytisztviselőket fizetett le azért, hogy az autógyár termékeit vásárolják meg.

Egy amerikai bíróság beleegyezett, hogy a Daimler peren kívüli megegyezés részeként 185 millió dollár büntetés fizessen, amiért megvesztegetett több külföldi kormánytisztviselőt – cikkez az FT.com. Ennek kapcsán az Igazságügyi Minisztérium és Értékpapír-és Tőzsdefelügyeleti Bizottság (SEC) nyújtott be keresetet.
Az ügyben, amely a múlt héten került nyilvánosságra, a cég német és orosz egységei ellen nyújtottak be vádakat, amiért megsértették az antikorrupciós törvényt két pontban. Az Igazságügyi Minisztérium egyetértett abban, hogy ne ítéljék el a kínai leányvállalatot különböző feltételek teljesítésével.
A Daimler elfogadta, hogy egy független vizsgálattal ellenőrizze majd, megfelelően teljesítik-e a vállalat feltételeket. A megegyezéssel pontot tettek az egyik legkiterjedtebb korrupciós ügyre, amely során amerikai hatóságok jártak el egy külföldi cég ellen.
Washington nagy erőkkel küzd azért kikényszerítse, a külföldi vállalatok betartsák az antikorrupciós rendelkezéseket. A Daimlernél 2004-ben kezdődött a nyomozás. A vállalat nagyjából 45 alkalmazottat bocsátott el és további 300 kapott büntetést a megvesztegetési nyomozás kapcsán.
Mint korábban a Napi megírta, Magyarország is érintett a Daimler megvesztegetési botrányában. A megvesztegetésekre állítólag legalább 22 országban – egyebek mellett Kínában, Oroszországban, Horvátországban és Magyarországon – került sor.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes