Elindult a záhonyi ,,zászlóshajó,,

Rövid, de nagyon fontos út újult meg Tuzsérnál. Az alig 1,3 kilométer hosszú bekötőút – ahol most végeztek a műszaki átadással -, az európai uniós finanszírozással folyó Szabocs-Szatmár-Bereg megyei útfelújítások egyik legjelentősebb állomása.

Az átadott útszakasz nemcsak a településen élők hétköznapjait teszi élhetővé, hanem – más, a térség életét jelentősen befolyásoló infrastrukturális beruházásokhoz kapcsolódva – fontos eleme térségi felzárkóztatásnak is.
A mellékutak Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) által finanszírozott 2007-2008-as felújítási programját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezeli projektgazdaként. A régióban összesen húsz, ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 11 projekt keretében újulnak meg idén a négy és öt számjegyű utak. A felújítások megtervezésekor előnyben részesítették azokat a szakaszokat, ahol más, jelentős egyéb beruházások is kapcsolódhatnak. Így került sor a Tuzsér melletti bekötőút felújítására.
A záhonyi térségben 2007-ben született kormánydöntés ipari-logisztikai terület létrehozására. A program célja, hogy a meglévő alapokon olyan infrastruktúrával rendelkező gazdasági térség alakuljon ki, amely támogatja a logisztikai ipar – elsősorban áruelosztó központok -, továbbá a nyersanyag- és félkésztermékipar letelepedését, működését. Egy nemzetközi árufuvarozási tanulmány a vasúti átkelőhely forgalmára a jövőben a szlovákiai Ágcsernyővel együtt 2020-ig 80-150 százalékos növekedést jelzett. A záhonyi térség a gazdaságfejlesztési program segítségével még inkább alkalmas lesz logisztikai, áruelosztó központok kialakítására.

A cikk részletei –>

- vg.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes