Elhúzódott az idén a szállítási szezon

Jó évük volt a mezőgazdasági terményeket fuvarozóknak, mert az átlagos hat-nyolc hónap helyett egész évre elnyúlt a szállítási szezon.

Az augusztusban kezdődött új évadban nem biztos, hogy ilyen szerencséjük lesz. A kalászos gabonák aratásával befejeződtek a nyári betakarítások, és hamarosan kezdődnek az őszi szezonális munkák, a kukorica és a napraforgó betakarítása. A betakarításban a közúti fuvarozók vállalnak szerepet, de az exportban, illetve a tengeri kikötőkig való szállításban a vasúti és a hajózási társaságok is fontos szereplők.
A legnagyobb hazai vasúti árufuvarozó cég, a MÁV Cargo Zrt.-nek az export esetében kedvezően alakult az elmúlt időszak. Ennek leginkább az az oka, hogy a gyenge euróárfolyam miatt csak október végén, november elején indult meg az exportforgalom, és jelentős része áthúzódott az idei évre.
Az idei év a kisebb termés és a változó piaci viszonyok miatt kiszámíthatatlan a fuvarozó cégeknek. A szállítások azonban várhatóan csak szeptemberben kezdődnek. A MÁV Cargo speciális felépítésű gabonaszállító kocsiparkkal bír, ám a forgalom kétharmadát más vasutak kocsijaival bonyolítja le. A cég tájékoztatása szerint új járműmodernizációs programot dolgoznak ki.

A cikk részletei ->
- mavcargo.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes