Elhunyt Fehér Gyula a Közút korábbi főszerkesztője

Újabb fájó veszteség érte a magyar közlekedési újságíró szakmát. 67 éves korában, hosszú betegség után 2010. október 16.-án elhunyt Fehér Gyula közlekedési újságíró, a Közút című újság korábbi főszerkesztője.

fehr gyula

 

 

 

 

 

 

Fehér Gyula 1943. március 1.-jén született Budapesten. Gyermekkorának, és egész életének meghatározó élménye volt, hogy a Budai Várban nőtt fel, majd fiatal felnőttként Zuglóba költözött, és életének nagyobb részét már ott élte le.

A Budapesti Tanárképző Főiskola, és az újságíró iskola elvégzése után a hetvenes évek közepétől a kilencvenes évek elejéig a Népszabadság című napilap munkatársa volt, majd a Közút című szaklap főszerkesztője lett nyugdíjba vonulásáig.

Rajongott a művészetekért, vonzódott Indiához. Egy gyermekkori álmot követve 2007 tavaszán több hónapon keresztül beutazta India több államát. Járt Mumbaiban, Goában, felkereste Kasmírt, Nepált és Bengáliát. Élményeiről Bharata Maia – India után minden más címmel 2008.-ban jelent meg könyve a Kossuth Könyvkiadónál.
További három könyvön is dolgozott, de már nem volt ideje befejezni őket. Egy esztendős unokája volt a mindene. A könyv osztatlan sikert aratott és megjelenése óta járta az országot, és író-olvasó találkozókon népszerűsítette művét.

A könyv ajánlásában írta: „India nagy tanító. Utána már semmi sem ugyanaz, mint annak előtte. Addig fontosnak tartott dolgok válnak hirtelen fölöslegessé, és nem cipeled őket teherként tovább, hanem önkéntelenül elhagyod, akár a folyó a hordalékát. Egyszeriben minden olyan jelentéktelenné lesz a számodra, mint amikor az ember a halál kapuján kopogtat, és bentről kiszólnak váratlanul: „Tévedés, nem te jössz!"

Ezúttal azonban, sajnos nem volt tévedés, és beengedték.
Gyula! Isten adjon Neked Örök nyugodalmat!

Strbik László

Forrás: integratroforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes