Elfogyott a pénz, lefújták a pályázatokat

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a rendelkezésre álló keret valószínűsíthető kimerülése miatt felfüggesztette a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretein belül kiírt magas foglalkoztatási hatású projektek, illetve a vállalati folyamatmenedzsment és az e-kereskedelem komplex támogatására kiírt pályázatokat.

A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

A 2009-es kiírás óta a magas foglalkoztatású projektek fejlesztésére kiírt pályázat keretein belül eddig 21, vállalati folyamatmenedzsment pályázaton pedig 175 projektet támogatott az NFÜ több mint 17, illetve 2,3 milliárd forinttal. A keret fennmaradó részének sorsáról december, illetve január elejéig döntenek.

Az NFÜ még júniusban kezdte meg a GOP keretein belül kiírt pályázatok szanálását.

Elsőnek három kutatás-fejlesztési – a piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, a kutatás-fejlesztési központok fejlesztésére és az innovációs és technológiai parkok támogatása kiírt – pályázat felülvizsgálatáról döntöttek, mert azok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint elsősorban nem a kkv-k körében hasznosultak.

Ehelyett már augusztusban kiírták a komplex vállalati technológiafejlesztési pályázatot, amelynek kerete azonban kevesebb mindössze harmada, hatmilliárd forint a három felfüggesztett pályázaténak.

Az NFÜ további kiigazításokat helyezett kilátásba a GOP-pályázatok körében, hogy azokat még nagyobb összhangba hozzák az új Széchenyi tervben megfogalmazott célokkal.

Kabai Anikó, az NFÜ Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának főosztályvezetője a Napi Gazdaságnak nyilatkozva korábban (Napi Gazdaság, 2010. március 3.) közölte: indokolt a pályázati feltételek hozzáigazítása a gazdasági körülményekhez, illetve fontos a potenciális kockázati tényezők kezelése is, ezért függesztettek fel s rendeltek szakpolitikai felülvizsgálat alá több kiírást.

 

Forrás. napi.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes