Éles helyzetben tesztelik a lean fejlesztéseket

2013-ban második alkalommal rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) HiTechTest elnevezésű eseményét. A lean startup mozgalom szellemiségében szervezett HiTechTest-en öt kiállító éles helyzetben tesztelheti piaci bevezetés kapujában álló fejlesztését.

2013. február 13-án 14.30-tól a Design Terminál ad otthont az új esztendő egymást kiegészítő évindító startup eseményeinek. Az MMKlaszter által szervezett, a lean startup mozgalom filozófiáját gyakorlatba ültető HiTechTest mellett tartja globális bejelentő eseményét a lean elvek hazai népszerűsítésében élen járó iCatapult, míg a Stilblog az M2M kommunikáció nagy perspektívájú eszközét, az Arduino-t mutatja be egy workshop keretei között.

A lean megközelítésnek megfelelően a kiállítók konkrét termékfejlesztési hipotézisekkel érkeznek, amelyeket potenciális jövőbeli célcsoportokon, az informatikával és designnal foglalkozó egyetemi hallgatókon, az új technológia iránt különösképpen fogékony “geek”-eken és középiskolás csoportokon fognak tesztelni. A végfelhasználók visszajelzéseinek összegyűjtésében és kiértékelésében az MMKlaszter munkatársai mellett Nemes Attila, az O.S.Kantine média labor vezetője, valamint design tanácsadóként Bakos Maxim, a MOME line ügyvezetője lesz a fejlesztők segítségére.

A kiállítók között lesz a mobil- és webalapú szolgáltatások hatékonyságát mérő szemkamerás technológiájával a Meroving, emailfiók-rendező software-ével a MailMill, a vállalatok innovációs tevékenységét játékosan katalizáló Be-novative, az egzotikus szigetek felfedezéséhez jobb kezet nyújtó iLandGuide és a Koin költségkövető mobilalkalmazás.

“A tavalyi HiTechTest idején még úttörőnek számítottunk Magyarországon a lean startup elvek hangsúlyozásával. Azóta a nemzetközi trendek iránt nyitott startupok körében itthon is szinte mantrává vált a lean – viszont gyakran csak elméletben. A HiTechTest-tel egy olyan platform megteremtése a célunk, ahol gyakorlatban is alkalmazhatók ezek az elvek: egy tesztelésre szánt délutánt ajánlunk a kiállítóknak, ami kézzelfogható eredményeket is hozva szimbolizálja és demonstrálja a folyamatos tesztelés, a felpörgetett feedback loop-okra épülő termékfejlesztés hasznát.

A rendezvényünk sikere egyszerre múlik a kiállítókon és a látogatókon. Izgalmas fejlesztések bemutatásával könnyebb a közönség idecsábítása, a véleményezésre, konstruktív kritikára nyitott érdeklődők sokasága pedig növeli az esemény hasznosságát a kiállítók számára. Örömmel mondhatom, hogy február 13-án kifejezetten izgalmas és innovatív megoldásokkal ismerkedhetnek majd meg a látogatók” – mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.
Értékes és releváns csoportokkal egészíti ki a HiTechTest közönségét a két társ-esemény, amelyeket szintén február 13-án délután rendeznek meg a Design Terminálban. Itt lesz az iCatapult globális bejelentő (global launch) rendezvénye, valamint az M2M, azaz a gépek közötti kommunikációt költséghatékony módon forradalmasító Arduino rejtelmeibe bevezető workshop a Stilblog szervezésében.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes