Együtt könnyebb…

Tudósítás a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 4. Országos Konferenciájáról

Hogyan lehet talpon maradni a válságban?

Hogyan lehet tovább csökkenteni a költségeket?

Hogyan lehet növelni a szakma becsületét?

Hogyan lehet érvényesíteni a szakma érdekeit a különböző döntéshozói szinteken?

A logisztikai szakma neves szakemberei az együttműködést, együttgondolkodást tartják a leghatékonyabb módszernek a fenti kérdések megválaszolására.

Immár negyedik alkalommal gyűltek össze a Ghibli Kft szervezésében, hogy bemutassák saját sikeres módszereiket, ellessék egymás hasznos tapasztalatait, és megfogalmazzák közös elképzeléseiket az iparág jövőjéről.

A konferencia rendkívül sokrétű programjában szerepelt átfogó gazdasági helyzetelemzés, és konkrét logisztikai problémák megoldásának ismertetése; a workshop előadásokon a résztvevők választ kaphattak a téma szakértőitől mindennapos gondjaikra, és megismerkedhettek olyan új megközelítésekkel, mint pl. az online logisztikai megoldások, vagy a raktározás levegő minőségi kérdései.

Az egymást követő események közé a szervezők mindenhová kis szüneteket iktattak be, hogy legyen idő átgondolni, átbeszélni a hallottakat.

Az este megrendezett nagyvállalatok logisztikai vezetőinek találkozója pedig lehetőséget adott a kapcsolatépítésre, a kitekintésre a szűken vett szakmai díszletek közül.

Élénk érdeklődés kísérte a találkozón bemutatott „Menedzser Útlevelet”, azt a kísérleti programot, amely a vállalatok, a felsőoktatási intézmények, a pszichológus és a hallgatók szoros, és érdemi együttműködésén alapulva nyújt segítséget a diplomás pályakezdőknek a munka világába való sikeres belépésre.

A nagysikerű konferencia közös nyilatkozat elfogadásával zárult, melyet a konferencián résztvevők nagy többsége elfogadott, és melyben az alábbiakat fogalmazták meg:

Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 4. Országos Konferenciájának résztvevői által megfogalmazott nyilatkozat

A konferencia résztvevői egyetértenek abban, hogy fel kell hagyni azzal a mai napig működő gyakorlattal, mely újabb és újabb kihasználatlan fizikai és műszaki logisztikai létesítmények finanszírozását erőlteti ahelyett, hogy a hangsúlyt ezen a területen az intelligencia, a szaktudás fejlesztésére, klaszterek létrehozására tenné.

Tehát szorgalmazzuk, hogy az újonnan alakult kormány az üresen maradó „vasbeton raktárak” és kihasználatlan logisztikai központok építése helyett preferálja a logisztikában dolgozó emberek szakismeretének és emberi értékeinek fejlesztését, továbbá a szektorban dolgozók érdekeit szolgáló valós együttműködésüket támogassa olyan finanszírozási formák, pályázat, támogatás rendszerével, mely lehetővé teszi az erőforrások hatékony kihasználását.

További információ:

www.ghibli.hu

(Mandják Ágnes)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes