Egyre több cég kezd toborzásba

Úgy tűnik, a válság az új évben már nincs hatással a munkaerő-piacra, legalábbis ezt mutatja, hogy egyre több hazai vállalat kezd toborzásba. A március végén megrendezésre kerülő HVG Állásbörzén már most, a rendezvény előtt közel két hónappal elkelt a standok 70 százaléka.

A válság ellenére vannak olyan szakterületek, amelyekre nagy a munkaadói igény. A mérnöki, műszaki (különösen villamos- és gépészmérnökök), informatikai, valamint pénzügyi, gazdasági végzettségű diplomások iránt a gazdasági recesszió ellenére is kereslet mutatkozik. A 2009 tavaszi és őszi HVG Állásbörzén szintén ezek voltak a legkeresettebb végzettségek.

A válság ellenére sem hagyják ki az állásbörzét a cégek

A szaktudás iránti igény egyre erősebben jelenik meg a munkaerő-piacon, így bár a válság még mindig negatív hatással van a kereslet-kínálati viszonyokra, egyes területeken már bizonyos szintű fellendülés tapasztalható. A pozitív változásokat és várakozásokat mutatja az is, hogy a HVG Állásbörzén, mely két év alatt hazánk egyik piacvezető országos karriervásárává nőtte ki magát, már most, a rendezvény előtt közel 2 hónappal elkelt a kiállítói helyek 70 százaléka. A rendezvény iránti fokozott érdeklődésből és a visszatérő kiállítók nagy arányából látszik, hogy a vállalatok felismerték az állandó jelenlét fontosságát és a személyes kapcsolatfelvétel előnyeit.

A cikk részletei –>

- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes