Egyre több a csoportos létszámfelvétel

Már csoportosan is vesznek fel új munkaerőt – írja a Népszabadság. A lap úgy értesült a munkaügyi központoktól, hogy főleg az ipari vállalatoknál indult be a toborzás.

A javuló gazdasági környezet, a vállalkozások növekvő megrendelései már érezhető hatással vannak a munkaerő-piaci adatokra is.

A Közép-magyarországi Régióban nem csak a Mercedes vesz fel csoportosan embereket, hanem a japán hátterű Saushin Hungary is, amely 100-150 dolgozó felvételét tervezi, tudta meg a lap. A Hankook 700 fős munkaerőigényét a munkaügyi központok segítségével oldja meg. Emellett a Praktiker és a Tesco ugyancsak új munkahelyeket jelentett be, amelyek együttes igénye meghaladja a 120 főt.

Zalaegerszeg és Zalaszentgrót térségéből összesen csaknem ezer munkavállaló iránt érkezett igény. Zalaszentgrót térségében a mintegy 400 fős kereslet egy élelmiszer-feldolgozó társaságtól érkezett.

A többi munkaügyi központhoz hasonlóan a Dél-Alföldön is arról számoltak be, hogy elsősorban az ipari társaságok részéről emelkedik a dolgozók iránti kereslet. Az autóipari, élelmiszeripari és kereskedelmi cégek mellett a szolgáltató vállalatok veszik fel csoportosan az embereket.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes