Egyelőre birtokon belül a Zóna Taxi

Nem született döntés abban a választott bírósági eljárásban, amely a Budapest Airport Zrt. és a Zóna Taxi vitás ügyeiben hivatott dönteni, s melyben a BA kérvényezte, hogy a bíróság rendelje el a Zóna "birtokon kívül helyezését" – értesült a Népszabadság.

 

A lap keddi számában azt írja: patthelyzet alakulhat ki, mert hiába lesz győztese a BA tenderének, megeshet hogy a Zónát nem tudják leparancsolni a drosztokról.

A repülőtér-üzemeltető október elején szerződésszegésre hivatkozva, 60 napos határidővel felbontotta szerződését a Zónával, amely keresi a fogást az új tenderen és a BA felmondásán is – írja a lap.

Veres István, tulajdonos korábban közölte, nem fogadják el a felmondást, s mivel májusig szerződésük van a Budapest Airporttal, megtámadják azt a bíróságon. Álláspontja szerint így a bírósági döntésig nem kell levonulniuk a reptéri drosztokról. A BA szerint viszont le kell, méghozzá december elején, a 60 nap lejártával. A két cég vitája a választott bíróság előtt zajlik, s ebben kérte a reptér a Zóna birtokon kívül helyezését, amely, ha annak a bíróság helyt adott volna, jogalap lehetett volna a Zóna elmozdítására. Viszont sem ezt elrendelő, sem elutasító döntés nem született, így a BA csak arra apellálhat, hogy a Zóna önként levonul a drosztokról – írja a lap.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes