Egy év múlva megérkezhet a vegyes üzemű Chevrolet

A benzines-elektromos vegyes üzemű Chevrolet Volt, a General Motors amerikai autógyár nagy reménysége az év végén kerül forgalomba – hangzott el a Voice of America rádió tudósításában.

A hagyományos hálózati konnektorról feltölthető, korszerű akkumulátorral felszerelt autó detroiti mérnökök közlése szerint 64 kilométert lesz képes megtenni egyetlen csepp üzemanyag nélkül.

A GM – amely nem titkoltan azt reméli, hogy a forradalmi járművel a népszerűségi listák élére fog törni – először Kaliforniában és Michiganben fogja árusítani a kocsit, a többi szövetségi államban néhány hónappal később kezdődik a forgalmazás. A tervek szerint Kínába és Európába 2011 közepén érkezik meg a Chevrolet Volt.

A legnagyobb amerikai autógyár a jövő kocsijának nevezi a modellt, az új technológia és a borsos ár azonban elijesztheti a vásárlók egy részét. A GM hallgat arról, hogy mennyibe fog kerülni a szupertakarékos kocsi, autóipari szakértők azonban úgy becsülik, hogy a kiskereskedelmi ár kezdetben 35 ezer dollár lesz. Ez később, az eladások felfutásával 30 ezer dollár alá csökkenhet. A cég óriási összegeket fordított a különleges akkumulátor kifejlesztésébe.

A Chevrolet Volt vásárlói Amerikában – elektromos meghajtású autóról lévén szó – 7500 dolláros adókedvezményben részesülnek.

Elemzők megjegyzik: a Voltnak azonnali versennyel kell majd szembenéznie, a japán Nissan ugyanis szintén az év végére ígéri új, teljesen elektromos autója, a Leaf piaci megjelenését. A Leaf állítólag egyetlen feltöltéssel 160 kilométert lesz képes megtenni.

Forrás: MTI Eco

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes