Egy nap a biztonságos közlekedésért! – IV. Közlekedési Nap a Vasúttörténeti Parkban

A biztonságos közlekedést már gyermekkorban meg kell tanulni, ezért hívta létre a Vasúttörténeti Park a Közlekedési Napot még 2007-ben, első alkalommal. Idén október 17-én, vasárnap negyedszer várják a gyermekeket és szüleiket a vasúti élménymúzeumba – akár kerékpárral is -, ahol a vasúti, a közúti, és a tömegközlekedésre vonatkozó alapszabályokat "játszva" tanulhatják meg a kicsik – tájékoztatott az ORFK-OBB.

Időpont: 2010. Október 17. 10:00-18:00.

A Park fontosnak tartja, hogy felkarolja a gyermekbiztonság kérdését, mert uniós adatok alapján, a 0-14 éves korú gyermekeket érintő halálos balesetek közül, minden tizedik közlekedési balesetre vezethető vissza. A vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat a mozdonyok múzeumában „játszva" tanulhatják meg a kicsik, mely kibővült a közúti, és tömegközlekedés, valamint a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.
Ismét érdekes és izgalmas programokban lehet részük az idelátogató családoknak:

* Minipolisz játék: amely a közlekedésbiztonságra, egy kis nyomozásra és rendőri kiképzésre épül.
* Közlekedésbiztonsági Óvodagép: speciálisan óvodások és kisiskolások részére felállított, folyópályás, nyomógombos gyalogátkelő berendezés a GRSP Magyarország Egyesület jóvoltából.
* Mini autós KRESZ Park kis sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatásban kell részt venniük, mielőtt a kis autók volánjai mögé ülhetnek.
* Kerékpáros Ügyességi Pálya a Magyar Autóklub és a SCHWINN-Csepel Zrt. összefogásával felállítva, ahol a kicsik szakoktatók segítségével játszva tanulhatják meg a biciklizés ügyességi fortélyait,
* „Közlekedési Kreatív Kuckó"- a MÁV-START Zrt. – a BKV Zrt. – és a Magyar Vasúttörténeti Park együttműködésével,
* Kerékpárszállító vasúti kocsi is bemutatkozik a MÁV-START Zrt. jóvoltából.

A vasúti közlekedésbiztonság figyelemfelkeltése érdekében szimulált mozdonyos karambol kerül bemutatásra egy hungarocellből kifaragott személyautóval. A rendezvényt megnyitja: Szécsi Tibor rendőr őrnagy, a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkára, a BRFK Forgalomszervezési és Megelőzési Osztály vezetője. Műsorvezető és a rendezvény házigazdája: Papp Gergő a TV2-Aktív szerkesztő-műsorvezetője.
A rendezvény szakmai partnerei: ORFK-OBB, BKV Zrt., MÁV-START Zrt., GRSP Magyarország Egyesület (Global Road Safety Partnership), Magyar Autóklub és a SCHWINN-Csepel Zrt. Rossz idő esetén (a szimulált ütközés kivételével) minden programelem a fedett ORIENT Csarnokban kerül elhelyezésre!

 

Forrás: integratroforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes