Egy lépéssel közelebb Sármellék újbóli megnyitása

Megtörtént a sármelléki FlyBalaton repülőtér áprilisi újranyitásához szükséges hatósági bejárás és a Lufthansa szakemberei is szemlét tartottak a Balatonhoz közeli leszállóhelyen – tájékoztatott a repülőtér üzletfejlesztési igazgatója.

Richter Richárd közölte: a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága szerdán egész napos szemlét tartott, amelyen a résztvevő hatóságok és szolgálatok megállapították, hogy a repülőtér az előírásoknak megfelel, a megnyitásra alkalmas.
Az igazgató úgy fogalmazott, hogy az előző hetekben jelentős munkát végeztek azért, hogy a repülőtér a folyamatosan szigorodó előírásoknak ez alkalommal is megfeleljen. Megítélése szerint ez előző vezetés idején, 2009-ben minden lényeges karbantartás elmaradt, de az új befektető segítségével sikerült a hiányosságokat pótolni.
A hatósági szemlét megelőzően a követelményeiről és biztonságáról híres német Lufthansa légitársaság is bejárást és ellenőrzést tartott a repülőtéren, amely a német ellenőrök teljes megelégedettségével zárult – tette hozzá Richter Richárd. A sármelléki FlyBalaton repülőtér idei első járatait a Lufthansa üzemelteti, az első frankfurti, düsseldorfi és hamburgi gépek április 10-én érkeznek.

MTI

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes